Blog van Yuri Derks

Dieren in Nepal

In Nepal wordt er anders omgegaan met dieren dan in Nederland. Af en toe lastig om naar te kijken. De dierenfoto's die ik hier deel zie je het een klein beetje in terug. Zo zie je veel honden in Nepal die op straat leven. Zelfs honden die bij families horen worden  nauwelijks naar omgekeken. Ezels worden gebruikt om spullen de berg op te krijgen en als ze niet luisteren worden er stenen naar toe gegooid. Ondanks dit heb ik hele mooie foto's kunnen nemen van de verschillende dieren die ik tegen kwam bij mijn reis in Nepal. De meeste foto's heb ik gemaakt tijdens de hike op het Manaslu circuit.

Lees meer »

Portretten Nepal

Tijdens de hike op de Manaslu Circuit in Nepal heb ik veel portretshots kunnen doen. De Nepalezen op de Manaslu Circuit zijn daar alleen voor de toeristen. Ze willen je allemaal helpen en vinden het geen probleem om model te staan voor de foto 😊. Wat een mooie portretten kon ik daardoor maken. Veel kleur en karakter is er te zien in de foto’s.

Lees meer »

Historisch Festival Almelo 2019

Zaterdag heb ik het Historisch Festival Almelo mogen fotograferen. Het blijft een erg leuk re-enactment festival waar zowel kijker als speler volop geniet. Tijdens deze dag zijn er oefeningen gedaan door de spelers, heeft Napoleon zijn troepen geïnspecteerd bij de kampen, hebben we kunnen genieten van een hele mooie roofvogelshow en eindigde met de Slag om Ruigenrode. Deze dag heeft Napoleon zijn legers goed aangestuurd en de Slag om Ruigenrode voorlopig gewonnen.

Lees meer »

Bulls vs Amstelveen

Zondag 3 maart heb ik op Het Wendelgoor de wedstrijd The Big Bulls vs Amstelveen gefotografeerd. Het regende licht de gehele wedstrijd door, maar dat hield de spelers niet tegen om er een mooie wedstrijd van te maken. Een mooie sport om te fotograferen. Wachten op het juiste moment om geweldige acties vast te leggen. De gezichtsuitdrukkingen in hun gezichten zijn geweldig om vast te leggen!

Lees meer »

Open dag Gravenruiters 2018

De Gravenruiters hebben mij gevraagd hun open dag 2018 te komen fotograferen. Deze stichting maaktn het mogelijk dat mensen met en zonder beperking onder professionele begeleiding kunnen paardrijden. Ondanks het slechte weer was er een goede opkomst. Er werd zowel buiten als binnen rondgereden in een kar en een aantal liefhebbers mochten op de paarden rijden. Mooi om de spanning van rijders te zien die naar het paard toelopen om er op te rijden. En daarna de blijdschap van het rijden zelf. Geweldig!

Lees meer »

Onderwaterhockey toernooi

Mijn sportclub (OWSV Galathea)  heeft dit jaar weer een eigen toernooi georganiseerd. Daar heb ik bovenwater foto’s gemaakt. Het was weer een sportief en gezellig toernooi. Leuk om de focus van spelers te fotograferen tijdens de wedstrijden en de gezelligheid vast te leggen tussen en na de wedstrijden.

Lees meer »